QUAN PRESCRIUEN ELS DEUTES TRIBUTARIS?
El termini de quatre anys de prescripció del dret de l’Administració per a determinar el deute tributari mitjançant l’oportuna liquidació s’ha de computar de data a data amb independència que l’últim dia d’aquest termini sigui hàbil o inhàbil.
Llegir més
En aquesta circular volem informar-los sobre els terminis i condicions en els quals Hisenda pot comprovar la situació tributària de la seva empresa. A continuació, detallem les regles generals, terminis especials i supòsits d’interrupció relacionats amb la prescripció de les obligacions tributàries.
Regla general
Termini de quatre anys. Hisenda disposa d’un termini de quatre anys per comprovar l’autoliquidació d’un impost presentat per la seva empresa. Aquest termini també aplica perquè la seva empresa pugui rectificar aquesta autoliquidació. El còmput d’aquest termini comença l’endemà a la fi del termini reglamentari per presentar la declaració, independentment de si es va presentar abans d’aquest termini.
Exemple: si la seva empresa presenta la seva declaració de l’impost sobre societats (IS) el 10 de juliol, el còmput dels quatre anys comença el 26 de juliol (l’endemà del final del termini general de presentació).
Atenció. En la sentència del 17 d’abril de 2024, el Tribunal Suprem (TS) ha establert com a doctrina que el termini de quatre anys de prescripció del dret de l’Administració per determinar el deute tributari mitjançant l’oportuna liquidació, previst en l’article 66 de la Llei 58/2003, General Tributària, s’ha de computar de data a data amb independència que l’últim dia d’aquest termini sigui hàbil o inhàbil.
Terminis especials
Deu anys per a bases i deduccions. Per a la comprovació de bases o quotes compensades o pendents de compensació, així com deduccions aplicades o pendents d’aplicació, Hisenda pot iniciar una comprovació en el termini de deu anys des que es van generar i van declarar. És crucial que la seva empresa conservi l’autoliquidació i la comptabilitat fins que prescrigui el termini de comprovació de l’últim exercici en el qual es compensin les bases o quotes i s’apliquin les deduccions.
Supòsits d’interrupció
Interrupció per part d’Hisenda. El termini de prescripció s’interromp i el còmput dels quatre anys es reinicia si Hisenda notifica qualsevol actuació relacionada amb la seva declaració. Això inclou reconeixement, regularització, comprovació, inspecció, assegurament o liquidació, fins i tot si la resolució és favorable a la seva empresa.
Exemple: si Hisenda revisa l’IVA deduït per la seva empresa en el quart trimestre de 2022 i la resolució favorable es notifica el 15 de juliol de 2024, el termini de prescripció s’estén fins al 15 de juliol de 2028 per a altres aspectes no revisats prèviament.
Obligacions connexes. La interrupció també ocorre si Hisenda inicia una comprovació sobre obligacions connectades amb un impost específic. Per exemple, si Hisenda considera que unes certes despeses no són deduïbles en l’impost sobre societats, també pot considerar que l’IVA suportat per aquestes despeses no és deduïble, interrompent així el termini de prescripció de l’IVA.
Interrupció per part de l’empresa. La seva empresa pot interrompre el termini de prescripció mitjançant actes propis, com presentar una declaració complementària, rectificar una autoliquidació, o interposar una reclamació o recurs relatiu a una declaració liquidada per Hisenda.
Incentius amb condició
Ampliació del termini de prescripció. El termini de prescripció per a incentius que depenen del compliment d’una condició futura també es pot ampliar. Per exemple, la llibertat d’amortització per creació d’ocupació depèn de l’augment i manteniment de l’ocupació durant els dos exercicis següents. Si la condició es compleix en 2024, Hisenda podrà comprovar fins al 25 de juliol de 2029 (quan prescriu l’IS de 2024).
Conclusió
És fonamental estar al corrent d’aquests terminis i supòsits per a una adequada planificació i gestió tributària. Recordin que el termini de prescripció de quatre anys es pot iniciar de nou en cas d’una comprovació d’Hisenda o si la seva empresa realitza accions específiques com presentar una rectificativa.
EL TRIBUNAL SUPREM PROHIBEIX A HISENDA FER INTERROGATORIS DURANT UN REGISTRE DOMICILIARI
El Tribunal Suprem estableix en la seva sentència del 2 de juliol de 2024 que, fins i tot tenint autorització judicial per entrar en un domicili per al seu registre i inspecció, això no dona dret a realitzar un interrogatori en aquest domicili, ja que es considera que s’infringeix el dret de defensa.
Llegir més
Volem informar-los d’una sentència del 2 de juliol de 2024 en la qual el Tribunal Suprem (TS) posa límit a l’actuació de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària (AEAT) durant un registre domiciliari dins d’una inspecció fiscal. En concret, s’estableix que no es poden fer interrogatoris en considerar el TS que està vulnerant l’article 24 de la Constitució espanyola que defensa el dret a obtenir un procés amb totes les garanties sense que es produeixi indefensió.
En concret, aquesta sentència aborda si, en el marc de l’entrada en un domicili constitucionalment protegit, la Inspecció Tributària pot dur a terme actuacions no previstes en l’autorització judicial, específicament la realització d’interrogatoris als empleats de l’entitat en el seu domicili.
L’AEAT
L’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) va obtenir autorització judicial per a l’entrada i registre en el domicili d’una entitat mercantil, amb l’objectiu d’examinar llibres, registres comptables, informació en suport informàtic i arxius físics de contractes, factures, rebuts i altra documentació tributària.
Durant el registre, els funcionaris van interrogar els directius i empleats de l’entitat, la qual cosa va portar l’empresa a interposar un recurs contenciós administratiu per vulneració de drets fonamentals.
Tribunal Suprem
No vulneració del dret a la inviolabilitat del domicili
El TS va determinar que l’actuació no vulnera el dret fonamental a la inviolabilitat del domicili, enfocant la qüestió des del dret a un procés amb totes les garanties i sense indefensió.
Interrogatoris no previstos
El Tribunal va assenyalar que sotmetre a interrogatoris en un registre domiciliari sense preavís constitueix una actuació sorprenent i intimidatòria, afeblint les possibilitats de defensa de l’entitat inspeccionada. Es va emfatitzar que aquest procediment no està previst en la normativa administrativa comuna ni en la Llei de seguretat ciutadana.
- Atenció. L’interrogatori de directius i empleats d’una empresa en les seves dependències, sense preavís i al fil d’un registre domiciliari autoritzat vulnera el dret a un procés amb totes les garanties si no es fa respectant el procediment oportú.
Principis generals del Dret Administratiu
L’Administració tributària s’ha d’adherir als principis generals del dret administratiu i a les garanties de l’Estat de dret. No existeix una facultat d’interrogar en domicilis sense citació prèvia, segons el que s’estableix en l’art. 19 de la Llei de procediment administratiu comú.
Absència de normativa específica
L’art. 173 del Reglament general de gestió i inspecció tributària no regula on, quan i com l’Administració Tributària pot recaptar informació dels treballadors, la qual cosa indica una falta de normativa específica i precisa.
Conclusions
L’actuació de l’AEAT va ser considerada nul·la per no comptar amb un procediment adequat per a interrogar persones en els seus domicilis. Es va concloure que els interrogatoris fets en la forma en què es van fer vulneren el dret a un procés amb totes les garanties.
Vot particular
El magistrat Sr. Jesús Fonseca-Herrero Raimundo va emetre un vot particular concurrent, discrepant amb el rebuig de la vulneració del dret a la inviolabilitat del domicili d’una persona jurídica.
Recomanacions
Donada aquesta sentència, recomanem a totes les entitats mercantils:
- Revisió de procediments interns: assegurar-se que els procediments de resposta a inspeccions tributàries estiguin alineats amb aquesta sentència.
- Assessorament jurídic: consultar amb la seva assessoria jurídica per entendre millor les implicacions i protegir els seus drets durant les inspeccions.
- Formació interna: capacitar als empleats sobre els seus drets i com actuar en cas d’inspeccions i registres domiciliaris.
EL CONSELL DE MINISTRES APROVA ELIMINAR L’ACOMIADAMENT AUTOMÀTIC EN CAS D’INCAPACITAT PERMANENT
El Consell de Ministres dona llum verda al projecte de reforma de l’art. 49.1.e) de l’Estatut dels Treballadors (ET) per a eliminar com a causa automàtica d’extinció de la relació laboral el reconeixement d’incapacitat permanent, passant el text a les Corts perquè segueixi la seva tramitació.
Llegir més
Volem informar-los que el Consell de Ministres celebrat el passat 23 de juliol de 2024 va aprovar el projecte de reforma de l’article 49.1.e) de l’ET, que permetrà eliminar com a causa automàtica d’extinció de la relació laboral el reconeixement de la incapacitat permanent del treballador. El text recull l’acord assolit amb el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) i ha de continuar la seva oportuna tramitació parlamentària fins que la norma s’aprovi de manera definitiva.
Amb això, es pretén protegir d’una manera més eficaç a les persones amb discapacitat i es compleix amb una de les propostes recollides en el Llibre Blanc sobre ocupació i discapacitat. L’objectiu és eliminar la discriminació que suposa l’acomiadament automàtic en determinades situacions de discapacitat, prioritzant opcions com l’adaptació del lloc de treball o el traspàs a altres funcions.
Segons s’indica en el comunicat de premsa, la possibilitat d’extingir el contracte, fins ara en mans de l’empresa, es condiciona a la voluntat del treballadora, que podrà sol·licitar:
- L’adaptació del lloc de treball
- El canvi a un altre lloc de treball vacant i disponible, d’acord amb el seu perfil professional i compatible amb la seva nova situació
Així mateix, el text aprovat també contempla els criteris per a determinar quan els ajustos necessaris constituirien un cost excessiu per a l’empresa valorant, de manera específica, si les despeses d’adaptació poden cobrir-se amb ajudes o subvencions públiques de manera parcial o total i, en cas contrari, si són excessius en relació amb el salari mitjà, la mida i el volum de negoci de l’empresa.
Igualment, es refereix a la possibilitat que els treballadors necessitin formació en prevenció de riscos laborals per a la seva nova situació. Els serveis de prevenció de riscos laborals i la representació legal dels treballadors hauran de col·laborar per a determinar, en cada cas, els ajustos necessaris per a adaptar el lloc a la nova situació o per a seleccionar altres llocs de treball.
Segons el text, des que es notifiqui el reconeixement de la incapacitat permanent, el treballador disposarà d’un mes per a decidir si vol seguir en el seu lloc. Llavors, serà quan l’empresa tingui tres mesos com a màxim per a adaptar el lloc de treball a les noves necessitats, canviar-lo a una altra posició o extingir el contracte si es donen els elements necessaris per a això. Durant el període d’espera, el treballador percebrà el subsidi d’incapacitat temporal per evitar buits de cobertura en la protecció.
El projecte de llei inicia la seva tramitació parlamentària i haurà de ser aprovat a les Corts. Els mantindrem informats de les seves possibles esmenes i la seva aprovació definitiva.
EL TRIBUNAL SUPREM ESTABLEIX QUE UN CIBERATAC ÉS UNA CAUSA MAJOR PER A JUSTIFICAR UN ERTO
Els ciberatacs són cada vegada més freqüents i poden arribar a paralitzar en tot o en part l’activitat d’una empresa. El Tribunal Suprem ha sentenciat que si, com en el cas concret jutjat, es demostra la paralització, és lícit realitzar un ERTO per força major a causa d’un ciberatac.
Llegir més
Com ja sap, els ciberatacs són cada vegada més freqüents i poden arribar a paralitzar en tot o en part l’activitat d’una empresa.
Doncs bé, la Sala social del Tribunal Suprem, en sentència de l’11 de juny de 2024, fixa com a doctrina que un ciberatac sofert per una empresa la prestació de serveis de la qual es desenvolupa mitjançant l’ús de sistemes informàtics pot ser qualificat de força major. Per tant, l’empresa pot sol·licitar un ERTO.
Fets analitzats
El Ministeri de Treball i Economia Social va sofrir un ciberatac que va afectar greument els seus serveis, impossibilitant el seu funcionament normal. En resposta, va emetre una Resolució ad hoc el 16 de juny de 2021 per a ampliar els terminis administratius segons l’article 32.4 de la LPACAP. Aquest article permet l’ampliació de terminis sense necessitat de notificació individual, només requerint la publicació en la seu electrònica.
Publicació i validesa de l’ampliació de terminis
La publicació en la seu electrònica del Ministeri mostra la incidència tècnica i l’ampliació de terminis des del 16 de juny fins al 8 de juliol de 2021. Aquesta Resolució, no impugnada en el procés, va determinar legítimament que l’ampliació de terminis duraria fins a la resolució del problema tècnic. Per tant, l’Administració no va actuar fora de termini, i la sol·licitud d’ERO per força major no es va estimar per silenci positiu.
Causa de força major
El ciberatac sofert per una empresa, els sistemes de la qual són essencialment digitals, pot ser considerat força major. La previsibilitat d’un ciberatac no el converteix en evitable, i el seu caràcter inevitable i extern el classifica com a força major segons l’article 1.105 del CC. La principal diferència entre força major i causes tècniques o productives radica en la inevitabilitat i el caràcter extraordinari de l’esdeveniment.
Disponibilitat dels treballadors i prestació de serveis
La mera disponibilitat dels treballadors, sigui presencial o mitjançant teletreball, no implica una efectiva prestació de serveis si el ciberatac impedeix el desenvolupament normal de les activitats laborals.
Conclusió
La sentència conclou amb l’estimació parcial del recurs, negant el silenci positiu però confirmant l’existència de força major. La impossibilitat efectiva de treballar a causa del ciberatac es reconeix com a força major.
Tinguin en compte…
- Atenció a ciberatacs: considerin els ciberatacs com a possibles causes de força major en les seves activitats, revisant els seus plans de contingència i mesures de seguretat informàtica.
- Revisió de procediments: assegurin-se que els seus procediments interns incloguin la correcta gestió i notificació d’incidències tècniques, especialment en relació amb terminis administratius.
- Documentació i comunicació: mantinguin una documentació precisa i actualitzada de totes les incidències i ampliacions de terminis en la seu electrònica per a evitar disputes legals.
PUBLICAT EL REGLAMENT EUROPEU D’INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL: LES CLAUS DE LA SEVA APLICACIÓ
El Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) ha publicat el Reglament (UE) 2024/1689 del Parlament Europeu i del Consell, de 13 de juny de 2024, pel qual s’estableixen normes harmonitzades en matèria d’intel·ligència artificial (Reglament d’intel·ligència artificial). El reglament no serà aplicable amb caràcter general fins al 2 d’agost de 2026, però algunes previsions són aplicables en terminis diferents.
Llegir més
La intel·ligència artificial ha arribat per quedar-se, i suposadament per millorar la nostra vida. Per això, és obligatori que la Unió Europea la reguli, a causa de les implicacions que puguin arribar a tenir.
La normativa ha estat publicada com el Reglament 2024/1689, pel qual s’estableixen normes harmonitzades en matèria d’intel·ligència artificial. La normativa és extensa, i emfatitza el control d’obligacions i a fomentar tecnologies sostenibles.
Entrada en vigor
És cert que la normativa no s’aplicarà fins al 2 d’agost de 2026, però determinades pràctiques de la IA ja estaran prohibides des de febrer de 2025, a més que hi haurà sistema de governança de la IA a Europa, arsenal sancionador per incompliment, i organismes reguladors de la IA.
- Les prohibicions de determinades pràctiques relacionades amb la IA ja seran aplicables a partir del 2 de febrer de 2025.
- Les previsions relatives als organismes notificats, als sistemes d’IA generals, però que impliquen riscos sistèmics, al sistema de governança de la IA a Europa i bona part de l’arsenal sancionador seran aplicables a partir del 2 d’agost de 2025 (amb el que la base organitzativa ja estarà enllestida per a quan sigui exigible el conjunt més substancial d’obligacions).
- Serà aplicable a partir del 2 d’agost de 2027 la regulació d’uns certs sistemes d’IA d’alt risc (els que siguin components de seguretat d’uns certs productes o constitueixin en si mateixos aquests productes caracteritzats per requerir-se una avaluació de seguretat per a la seva comercialització o posada en servei -per exemple, màquines, joguines, ascensors o productes sanitaris-).
Protecció de dades
No hem d’oblidar que la IA és un risc brutal en l’àmbit de protecció de dades. Al cap i a la fi, les IA “aprenen”, però la gran pregunta és si aprenen respectant la protecció de dades o no. No és el mateix que una IA utilitzi les dades de tots els usuaris per a “saber coses”, que no les utilitzi.
Si no els usa, la IA serà menys efectiva, però serà més respectuosa amb la normativa europea. La seva aplicació objectiva és la definició del que hem d’entendre com a intel·ligència artificial, i deixa fora poques coses.
Àmbit d’aplicació objectiu
Quant a l’àmbit d’aplicació objectiu, el Reglament parteix d’una àmplia definició del que s’ha d’entendre per IA i deixa fora del seu àmbit d’aplicació només algunes manifestacions concretes d’aquests sistemes.
Queda fora l’aplicació de la IA per a fins militars, també els sistemes que tingui com a finalitat el desenvolupament científic. Per consegüent, es tracta de regular els sistemes d’IA, per a fins comercials i de serveis, però queda fora la recerca científica, militar, seguretat nacional, etc.
Mecanismes de control
Com a mecanismes de control, hi ha tres nivells de risc definits pel Reglament. Tenim el risc inadmissible, que és el que quedarà prohibit i que va contra la UE i la seva normativa. Per exemple, seria la puntuació social, les tècniques subliminals, aprofitar la vulnerabilitat de les persones, categoritzar-les biomètricament o reconèixer emocions, sobretot si no és en l’àmbit privat.
Després tenim l’alt risc, que inclouria tots els sistemes amb IA que impliquen joguines, ascensors, vehicles de motor, etc. i també els sistemes d’assegurances de vida i salut, classificació creditícia de les persones, promoció, acomiadament de personal, etc.
Quant a l’alt risc hi ha molta classificació i és molt extens, a causa de la matèria que és molt abstracta. Finalment, tenim el risc baix, que són els límits on la IA es pot desenvolupar tranquil·lament, però per descomptat conformement a la normativa vigent, i sotmès a règim d’obligacions d’informació. Es podran adherir a codis de conducta de la UE.
Convé tenir en compte que els sistemes generals d’IA, com el CHAT GPT o GEMINI, comporten riscos sistèmics, poden causar accidents greus, ser utilitzats indegudament, ser utilitzats per a ciberatacs, etc.
Estructura administrativa de control i règim sancionador
Es dissenya una estructura administrativa de control i règim sancionador, de fet, a Espanya ja tenim l’AGÈNCIA ESPANYOLA DE SUPERVISIÓ D’INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL (Reial decret 729/2023, de 22 d’agost), que ha d’inspeccionar, comprovar i sancionar en cas de mal ús.
En l’àmbit europeu, l’OFICINA EUROPEA D’INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL serà l’organisme de control al qual corresponen importants funcions.
Atenció. Les multes per infraccions del Reglament d’intel·ligència artificial s’han fixat com un percentatge del volum de negocis anual global de l’empresa infractora en l’exercici financer anterior o un import predeterminat, si aquest fos superior, i poden arribar fins als 35 milions d’euros o el 7% del volum de negocis anual total a escala mundial de l’infractor durant l’exercici financer anterior, si aquest import fos superior.
OBLIGACIONS FISCALS AGOST – SETEMBRE 2024
Volem recordar-li les seves obligacions fiscals corresponents als mesos d’agost – setembre 2024. Per qualsevol dubte o consulta ens té a la seva disposició.
Llegir més
Agost
Fins al 12 d’agost
INTRASTAT – Estadística Comerç Intracomunitari
- Juliol 2024. Obligats a subministrar informació estadística
Fins al 20 d’agost
Renda i societats
Retencions i ingressos a compte de rendiments del treball, activitats econòmiques, premis i determinats guanys patrimonials i imputacions de renda, guanys derivats d’accions i participacions de les institucions d’inversió col·lectiva, rendes d’arrendament d’immobles urbans, capital mobiliari, persones autoritzades i saldos en comptes.
- Juliol 2024. Grans empreses: 111, 115, 117, 123, 124, 126, 128, 216, 230
Impostos especials de fabricació
- Maig 2024. Grans empreses: 561, 562, 563
- Juliol 2024: 548, 566, 581
- Segon trimestre 2024. Excepte grans empreses: 561, 562, 563
- Declaració d’operacions pels destinataris registrats, representants fiscals i receptors autoritzats: 510
Imposto especial sobre l’electricitat
- Juliol 2024. Grans empreses: 560
Impostos mediambientals
- Juliol 2024. Impost especial sobre els envasos de plàstic no reutilitzables. Autoliquidació: 592
Impost sobre les transaccions financeres
- Juliol 2024: 604
Fins al 30 d’agost
IVA
- Juliol 2024. Autoliquidació: 303
- Juliol 2024. Grup d’entitats, model individual: 322
- Juliol 2024. Grup d’entitats, model agregat: 353
- Juliol 2024. Operacions assimilades a les importacions: 380
Fins al 31 d’agost
IVA
- Juliol 2024. Finestreta única – Règim d’importació: 369
Setembre
Fins al 12 de setembre
INTRASTAT – Estadística Comerç Intracomunitari
- Agost 2024. Obligats a subministrar informació estadística
Fins al 20 de setembre
Renda i societats
Retencions i ingressos a compte de rendiments del treball, activitats econòmiques, premis i determinats guanys patrimonials i imputacions de renda, guanys derivats d’accions i participacions de les institucions d’inversió col·lectiva, rendes d’arrendament d’immobles urbans, capital mobiliari, persones autoritzades i saldos en comptes.
- Agost 2024. Grans empreses: 111, 115, 117, 123, 124, 126, 128, 216, 230
IVA
- Juliol i agost 2024. Declaració recapitulativa d’operacions intracomunitàries: 349
Impost sobre les primes d’assegurances
- Juliol i agost 2024: 430
Impostos especials de fabricació
- Juny 2024. Grans empreses: 561, 562, 563
- Agost 2024: 548, 566, 581
- Declaració d’operacions pels destinataris registrats, representants fiscals i receptors autoritzats: 510
Impost especial sobre l’electricitat
- Agost 2024. Grans empreses: 560
Impostos mediambientals
- Agost 2024. Impost especial sobre els envasos de plàstic no reutilitzables. Autoliquidació: 592
- Any 2024. Impost sobre el valor de la producció de l’energia elèctrica. Segon pagament fraccionat: 583
Impost sobre les transaccions financeres
- Agost 2024: 604
Gravamen temporal energètic
- Declaració de l’ingrés de la prestació 2024: 795
Gravamen temporal d’entitats de crèdit i establiments financers de crèdit
- Declaració de l’ingrés de la prestació 2024: 797
Fins al 30 de setembre
IVA
- Any 2023. Sol·licitud de devolució de l’IVA suportat: 360,361
- Agost 2024. Autoliquidació: 303
- Agost 2024. Grup d’entitats, model individual: 322
- Agost 2024. Grup d’entitats, model agregat: 353
- Agost 2024. Finestreta única – Règim d’importació: 369
- Agost 2024. Operacions assimilades a les importacions: 380
- Primer trimestre 2024: sol·licitud de reemborsament de les quotes tributàries suportades per les forces armades dels estats membres de la UE: 381
Impostos mediambientals
- Juliol i agost 2024. Impost especial sobre els envasos de plàstic no reutilitzables. Presentació comptabilitat i llibre registre d’existències
CATALUNYA. AJUTS I SUBVENCIONS PER EMPRESES I PIMES
Per a les empreses i pimes a continuació relacionem una llista d’ajuts, subvencions i finançament a Catalunya que poden resultar d’interès per a l’impuls de noves idees i la promoció de nous projectes empresarials.
Llegir més
1. Ajuts destinats a les explotacions agràries per a l’adquisició i instal·lació de mecanismes de protecció dels conreus llenyosos de fruita dolça, fruits de closca, olivera i vinya contra els danys de conills de bosc (Oryctolagus cuniculus), establerts a l’article 2 del Decret llei 5/2024, de 24 d’abril, pel qual s’estableixen mesures extraordinàries i urgents de suport al sector agrari afectat greument per la situació de sequera i s’adopten altres mesures urgents de caràcter econòmic i administratiu.
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
Núm. de butlletí: 9201
Data de publicació: 10/07/2024
Termini: 11/08/2024
Organisme oficial: Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/9201/2037231.pdf
2. Ajuts a projectes de l’àmbit dels videojocs, en règim de concurrència competitiva, en les modalitats d’aportacions reintegrables i subvencions.
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
Núm. de butlletí: 9200
Data de publicació: 9/07/2024
Termini: 12/09/2024
Organisme oficial: Institut Català de les Empreses Culturals
https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/9200/2036741.pdf
3. Ajuts a plans de distribució de llargmetratges cinematogràfics, en règim de concurrència competitiva, en les modalitats d’aportacions reintegrables i subvencions.
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
Núm. de butlletí: 9200
Data de publicació: 9/07/2024
Termini: 12/09/2024
Organisme oficial: Institut Català de les Empreses Culturals
https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/9200/2036871.pdf
4. Subvencions del Programa Treball i Formació (SOC – Treball i Formació)
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
Núm. de butlletí: 9202
Data de publicació: 11/07/2024
Termini: sense determinar
Organisme oficial: Departament d’Empresa i Treball
https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/9202/2037765.pdf
5. Subvencions del Departament d’Empresa i Treball per al desenvolupament del programa Consolida’t, de suport a la consolidació, l’enfortiment i la reinvenció del treball autònom a Catalunya.
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
Núm. de butlletí: 9202
Data de publicació: 11/07/2024
Termini: sense determinar
Organisme oficial: Departament d’Empresa i Treball
https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/9202/2037699.pdf
6. Ajudes econòmiques destinades al foment de l’ocupació de 2024, Línia 1, en el marc del Pla de capacitació del programa integral de qualificació i ocupació.
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
Núm. de butlletí: 9201
Data de publicació: 10/07/2024
Termini: 31/12/2024
Organisme oficial: Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona
https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/9201/2037281.pdf
7. Ajuts als fons operatius de les organitzacions de productors de fruites i hortalisses corresponents a 2025
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
Núm. de butlletí: 9204
Data de publicació: 15/07/2024
Termini: sense determinar
Organisme oficial: Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural
https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/9204/2038095.pdf
8. Línia de subvencions per a projectes d’innovació tecnològica Green
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
Núm. de butlletí: 9209
Data de publicació: 22/07/2024
Termini: 7/10/2024
Organisme oficial: Agència per a la Competitivitat de l’Empresa
https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/9209/2039255.pdf
9. Subvencions, per a l’any 2024, en relació amb les actuacions del programa dels Projectes Singulars (SOC-SINGULARS).
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
Núm. de butlletí: 9209
Data de publicació: 22/07/2024
Termini: 13/09/2024
Organisme oficial: Servei Públic d’Ocupació de Catalunya
https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/9209/2039349.pdf
10. Ajuts i beques a les persones treballadores desocupades que participen en accions de formació professional i els ajuts per a empreses i/o entitats que acullen alumnat per a la realització de pràctiques professionals no laborals, dels programes de formació professional per a persones treballadores ocupades, que promou el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CONFORCAT-BEQUES).
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
Núm. de butlletí: 9215
Data de publicació: 30/07/2024
Termini: sense determinar
Organisme oficial: Departament d’Empresa i Treball
https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/9215/2040507.pdf
AJUTS I SUBVENCIONS PER A EMPRESES I PIMES
Per a les empreses i pimes relacionem a continuació una llista d’ajuts, subvencions i finançament en l’àmbit estatal que poden resultar d’interès per a l’impuls de noves idees i la promoció de nous projectes empresarials.
Llegir més
1. Ajuts destinats al “Programa Missions de Ciència i Innovació”, dins del programa de transferència i col·laboració del PEICTI 2024-2027, en el marc del PRTR.
Butlletí Oficial de l’Estat
Núm. de butlletí: 160
Data de publicació: 3/07/2024
Termini: 2/09/2024
Organisme oficial: Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats
https://www.boe.es/boe/dias/2024/07/03/pdfs/BOE-B-2024-25007.pdf
2. Ajuts a projectes per a l’impuls a la cadena de valor del vehicle elèctric i connectat dins del PERTE VEC, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència l’any 2024.
Butlletí Oficial de l’Estat
Núm. de butlletí: 161
Data de publicació: 4/07/2024
Termini: 4/10/2024
Organisme oficial: Ministeri d’Indústria i Turisme
https://www.boe.es/boe/dias/2024/07/04/pdfs/BOE-B-2024-25113.pdf
3. Subvencions d’ENAIRE destinades al desenvolupament d’activitats d’inserció laboral i de creació d’ocupació de persones amb discapacitat.
Butlletí Oficial de l’Estat
Núm. de butlletí: 171
Data de publicació: 16/07/2024
Termini: sense determinar
Organisme oficial: Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible
https://www.boe.es/boe/dias/2024/07/16/pdfs/BOE-A-2024-14611.pdf
4. Subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a la contractació de persones desocupades, preferentment eventuals incloses en el sistema especial per a treballadors per compte d’altri agraris de la Seguretat Social, per a l’execució de projectes d’interès general i social generadors d’ocupació estable, amb càrrec als fons PFEA 2024.
Butlletí Oficial de l’Estat
Núm. de butlletí: 179
Data de publicació: 25/07/2024
Termini: 26/08/2024
Organisme oficial: Ministeri de Treball i Economia Social
https://www.boe.es/boe/dias/2024/07/25/pdfs/BOE-B-2024-27325.pdf
5. Ajuts en les diferents línies del “Programa ICEX Internacionalització” d’ICEX España Exportación e Inversiones, E.P.E.
Butlletí Oficial de l’Estat
Núm. de butlletí: 182
Data de publicació: 29/07/2024
Termini: sense determinar
Organisme oficial: Ministeri d’Economia, Comerç i Empresa
https://www.boe.es/boe/dias/2024/07/29/pdfs/BOE-A-2024-15642.pdf
6. Subvencions a projectes de recerca en malalties rares, sota el PERTE para la Salud de Vanguardia i en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.
Butlletí Oficial de l’Estat
Núm. de butlletí: 171
Data de publicació: 16/07/2024
Termini: sense determinar
Organisme oficial: Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats
https://www.boe.es/boe/dias/2024/07/16/pdfs/BOE-A-2024-14617.pdf
7. Subvencions a projectes de recerca orientats a la implantació de la medicina personalitzada de precisió, sota el PERTE para la Salud de Vanguardia i en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.
Butlletí Oficial de l’Estat
Núm. de butlletí: 171
Data de publicació: 16/07/2024
Termini: sense determinar
Organisme oficial: Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats
https://www.boe.es/boe/dias/2024/07/16/pdfs/BOE-A-2024-14616.pdf
8. Programa d’incentius per a projectes de producció i consum d’hidrogen renovable (clústers o valls), en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea-Next Generation EU.
Butlletí Oficial de l’Estat
Núm. de butlletí: 183
Data de publicació: 30/07/2024
Termini: sense determinar
Organisme oficial: Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic
https://www.boe.es/boe/dias/2024/07/30/pdfs/BOE-A-2024-15689.pdf