CANVIS TRIBUTARIS EN L’HORITZÓ: NOUS IMPOSTOS I AJUSTOS EN L’IMPOST SOBRE SOCIETATS, IRPF I EN L’IVA
Es creen dos nous tributs: l’impost sobre els líquids per a cigarrets electrònics i altres productes relacionats amb el tabac i l’impost sobre el marge d’interessos i comissions de determinades entitats financeres. Quant a l’IRPF s’augmenta en un punt percentual l’últim tram de la base de l’estalvi, que passa del 28% al 29% En l’impost sobre societats es regulen nous percentatges de reducció de la reserva de capitalització; es disminueixen els tipus de gravàmens per a les micropimes i també per a les empreses de reduïda dimensió; es recuperen els límits per a les grans empreses respecte de les bases imposables negatives en les deduccions internacionals i la reversió de deterioracions de valors, entre altres mesures previstes per a la seva aprovació en el Parlament.
Llegir més
Aquesta circular té com a propòsit informar-lo de les recents esmenes proposades pel Grup Parlamentari Socialista (PSOE) al projecte de llei pel qual s’estableix un impost complementari per garantir un nivell mínim global d’imposició per als grups multinacionals. Aquestes modificacions abasten una àmplia gamma d’aspectes tributaris, incloent-hi la creació de nous impostos específics, ajustos en l’impost sobre societats, un increment en la tributació de les rendes de capital en l’IRPF i mesures addicionals per a combatre el frau, amb diferents entrades en vigor.
A continuació, els oferim un resum complet de les principals novetats fiscals incloses en aquestes esmenes.
1. Llei General Tributària: termini d’actuacions inspectores en impost complementari per garantir un nivell mínim global d’imposició per als grups multinacionals
El termini de les actuacions inspectores per comprovar o investigar l’impost complementari per garantir un nivell mínim global d’imposició per als grups multinacionals, serà de vint-i-set mesos (divuit mesos és el termini general). Recordem que el termini ampliat també s’aplica, entre altres supòsits, a les comprovacions dels grups de consolidació fiscal o del règim especial de grup d’entitats.
2. Nous tributs: cigarrets electrònics i marges financers
Per a cobrir nous sectors, es creen dos impostos específics:
- Impost sobre els líquids per a cigarrets electrònics i altres productes relacionats amb el tabac: des de gener de 2025, aquest impost afectarà líquids de cigarrets electrònics, bosses de nicotina i altres productes similars. Les tarifes seran variables, des de 0,10 a 0,20 euros per mil·lilitre o gram, segons el tipus de producte i la concentració de nicotina.
- Impost sobre el marge d’interessos i comissions d’entitats financeres: grava el marge positiu d’interessos i comissions en entitats de crèdit i sucursals a Espanya, amb tipus progressius de l’1% al 6%. Aquesta nova taxa no serà deduïble en l’impost sobre societats, aplicant-se des del 2024 (serà aplicable en els tres primers períodes impositius consecutius que s’iniciïn des de l’1 de gener de 2024).
3. Canvis en l’impost sobre societats
Les esmenes afecten diversos aspectes d’aquest impost clau, incloent-hi:
- Reintroducció de límits per a grans empreses: es reprenen els límits en la compensació de bases imposables negatives (BIN), revocats anteriorment pel Tribunal Constitucional, establint topalls del 50% per a empreses amb ingressos entre 20 i 60 milions d’euros, i del 25% per a aquelles que superin els 60 milions.
- Reserva de capitalització: es modula la reducció en la base imposable segons l’increment de la plantilla amb efectes per als períodes impositius que s’iniciïn a partir de l’1 de gener de 2025.
- – 20 per 100 de l’import de l’increment dels fons propis, sense tenir en compte la plantilla de l’empresa.
- – 23 per 100 si la plantilla mitjana en el període impositiu s’ha incrementat, respecte de la plantilla del període impositiu anterior, en un mínim d’un 2 per 100 sense superar un 5 per 100.
- – 26,5 per 100 si l’increment de la plantilla mitjana del període impositiu anterior es troba entre un 5 i un 10 per 100.
- – 30 per 100 si l’increment de plantilla és superior a un 10 per 100.
L’import de la reducció no pot superar el 20% de la base imposable o del 25%, en el cas que l’INVN sigui inferior a 1.000.000 €. En cas d’insuficiència de base imposable les quantitats pendents es podran aplicar en els períodes impositius que finalitzin en els dos anys immediats i següents.
- Reversió de deterioracions de valors i compensació de bases imposables negatives (BIN): per a recuperar les deterioracions fiscals de valors deduïbles anteriors a 2013, les empreses hauran de revertir aquests imports en parts iguals a partir de 2024. També es reactiva el límit en la compensació de deduccions per doble imposició, aplicant-se únicament a empreses amb ingressos superiors a 20 milions d’euros.
- Reducció de tipus per a microempreses i empreses de reduïda dimensió (ERD): a partir de 2025, s’estableix un tipus reduït per a les microempreses, començant en el 17% per als primers guanys (fins a 50.000 euros) i del 20% per a la resta. Les ERD veuran el seu tipus reduït progressivament fins a un 20% en 2028.
4. Reajustament en l’IRPF sobre rendes de capital
Per als contribuents amb ingressos de capital més elevats, es proposa elevar el tipus marginal màxim del 28% al 29% a partir de 2025, afectant les rendes d’estalvi superiors a 300.000 euros. Aquest increment aplicarà també al règim d’impatriats en uns certs ingressos de dividends i interessos.
5. Impost sobre hidrocarburs i mesures contra el frau
Amb l’objectiu d’equiparar la fiscalitat entre gasoil i gasolina sense plom, el tipus impositiu sobre el gasoil i biodièsel per a ús general augmentarà, incloent-hi un ajust en funció del preu de venda al públic. A més, s’enduriran les mesures antifrau en dipòsits fiscals per als hidrocarburs, declarant-se responsables solidaris les plataformes de venda i establiments que autoritzin extraccions indegudes d’aquests productes.
6. Modificacions en l’IVA
- Arrendament d’habitatge: es preveu gravar els arrendaments d’habitatge de curta durada, màxim 30 nits, en aquelles zones on aquest tipus d’allotjament dificulta l’accés a habitatge a la ciutadania. En aquests casos es considerarà allotjament hoteler i quedarà subjecte i no exempt. I, es fa responsable del pagament de l’IVA a les plataformes a través de les quals s’ofereix el servei d’allotjament de curta durada.
- Període de liquidació: serà mensual per als titulars dels dipòsits fiscals de gasolines, gasoils o biocarburants inclosos en l’àmbit objectiu de l’impost sobre hidrocarburs, així com els empresaris o professionals que extreguin aquests productes dels dipòsits fiscals.
- Responsables solidaris del pagament del deute tributari: es declaren responsables solidaris respecte del deute derivat del lliurament subjecte i no exempt subsegüent als titulars dels dipòsits fiscals que haguessin autoritzat indegudament l’extracció o la sortida o abandó dels béns del règim de dipòsit distint dels duaners.
7. Impostos especials sobre el tabac
Les tarifes per a productes de tabac i derivats (cigarrets, cigars i picadura) augmentaran. Aquest ajust preveu elevar les càrregues fiscals en un esforç per reduir el consum i alinear-se amb les pràctiques europees en impostos sobre productes que afecten la salut pública.
8. Règim econòmic i fiscal de Canàries (RIC)
Per als períodes impositius iniciats a partir de l’1 de gener de 2025, es proposa ampliar la possibilitat de materialització de la RIC a través de la rehabilitació d’habitatges protegits per a lloguer, dirigides a persones inscrites en el Registre d’habitatge protegit de Canàries.
9. Solució pública de facturació electrònica
Amb la finalitat d’avançar cap a la digitalització, s’introdueix una disposició que obliga les plataformes privades de facturació electrònica a remetre còpies de cada factura emesa a una solució pública, que permet a l’Administració un control més elevat sobre el compliment tributari.
10. Obligació de declaració per a productes de cigarrets electrònics i altres
S’introdueix l’obligació de declaració d’inventari de productes gravats amb el nou impost sobre líquids per a cigarrets electrònics. La falta de presentació o la presentació incorrecta comporta sancions de 500 euros.
Aquestes esmenes, encara en fase de tramitació, reflecteixen una reestructuració significativa en diverses àrees de la normativa fiscal. Atès que podrien sofrir modificacions durant el procés parlamentari, el nostre departament fiscal es mantindrà al corrent de la seva evolució i els informarà oportunament sobre els canvis que puguin afectar-los.
L’1 DE NOVEMBRE VA ENTRAR EN VIGOR LA REFORMA DEL SUBSIDI PER DESOCUPACIÓ
El dia 1 de novembre va entrar en vigor el gruix de la reforma del subsidi per desocupació (Reial decret llei 2/2024), que millora la quantia de la prestació, flexibilitza els requisits per accedir-hi i amplia el nombre de col·lectius beneficiaris.
Llegir més
Amb la implementació del Reial decret llei 2/2024, que va començar a regir el 23 de maig de 2024, les disposicions sobre el subsidi per desocupació han entrat formalment en vigor el passat 1 de novembre de 2024, inaugurant una sèrie de reformes significatives que busquen millorar l’accés i la flexibilitat d’aquests ajuts. A continuació, resumim les principals novetats i les seves implicacions per als sol·licitants i beneficiaris.
Eliminació del mes d’espera i simplificació dels requisits d’accés
Un dels canvis més destacats és la supressió del requisit d’espera d’un mes per sol·licitar el subsidi per desocupació. Aquesta mesura agilitza l’accés als ajuts, facilitant una resposta més ràpida per als qui enfronten una situació de desocupació. A més, s’elimina el concepte de parcialitat en els subsidis per als qui van treballar a temps parcial en els últims cent vuitanta dies, la qual cosa estén l’elegibilitat a una quantitat més elevada de persones en situacions diverses.
Ampliació del termini de sol·licitud i ajustos en el còmput de drets
Els sol·licitants tindran ara fins a sis mesos per tramitar la seva sol·licitud, una ampliació que aporta flexibilitat en la gestió del subsidi. Així mateix, el dret al subsidi començarà a computar des de la data de la sol·licitud, eliminant l’anterior sistema de “dies consumits” i reduint així la complexitat en el càlcul de les prestacions.
Simplificació de requisits de renda i reducció de terminis de reconeixement
Un altre avenç important és l’eliminació del doble requisit de falta de rendes, que afectava tant al sol·licitant com a la seva unitat familiar. Això permetrà que els processos d’avaluació siguin menys restrictius i més inclusius. A més, el període de reconeixement de subsidi s’ha reduït a un trimestre, moment en el qual s’haurà de sol·licitar una pròrroga, mantenint la flexibilitat i el control periòdic.
Declaració responsable i ajustos en la compatibilitat amb ingressos
Els beneficiaris hauran de presentar una declaració responsable dels seus ingressos i, addicionalment, presentar la seva declaració de l’IRPF anualment, assegurant un seguiment precís de la situació econòmica de cada beneficiari.
Complement de suport a l’ocupació i compatibilització amb la formació professional
Entre les novetats més innovadores trobem el complement de suport a l’ocupació, que permetrà compatibilitzar el subsidi amb l’ocupació durant un màxim de cent vuitanta dies, promovent així una transició laboral efectiva. Aquest canvi està orientat a incentivar la reintegració laboral i a proporcionar un ajut addicional en els primers passos cap a una nova ocupació. De la mateixa manera, s’estableix la compatibilitat de les prestacions per desocupació amb les beques i ajuts vinculats a activitats de formació professional.
Unificació de la protecció per a treballadors eventuals agraris i ampliació de la cobertura de subsidis d’esgotament
La reforma també equipara la protecció per desocupació dels treballadors eventuals agraris amb la d’altres col·lectius, simplificant i facilitant-ne l’accés. A més, la cobertura del subsidi d’esgotament s’amplia per a menors de quaranta-cinc anys, eliminant el requisit de càrregues familiars quan hagin esgotat una prestació contributiva d’almenys tres-cents seixanta dies.
Requisits específics per rebre subsidis i nova regulació de quanties
S’especifiquen els criteris d’elegibilitat per rebre subsidis, inclosos aquells que hagin esgotat les seves prestacions contributives, treballadors amb aportacions insuficients, emigrants retornats fora de l’Espai Econòmic Europeu, i víctimes de violència de gènere o sexual. Les quanties dels subsidis s’han establert en el 95% de l’Indicador públic de renda d’efectes múltiples (IPREM) durant els primers sis mesos, equivalent a 570 euros mensuals.
Subsidis per a més grans de cinquanta-dos anys i manteniment de la renda activa d’inserció (RAI)
Els subsidis per a persones més grans de cinquanta-dos anys mantenen la seva quantia en el 80% de l’IPREM, aproximadament 480 euros, sense canvis en la seva estructura. La renda activa d’inserció (RAI) continua per als beneficiaris previs a l’1 de novembre de 2024, mantenint el suport per a aquest grup.
Resum de les principals novetats del subsidi per desocupació
Modificació |
Descripció |
---|---|
Eliminació del mes d’espera |
Accés immediat al subsidi sense necessitat d’esperar un mes |
Flexibilitat en el còmput de drets |
El subsidi comença des de la data de sol·licitud, eliminant els “dies consumits” |
Supressió de falta de rendes familiar |
Només es considera la renda del sol·licitant, no de la seva unitat familiar |
Complement de suport a l’ocupació |
Permet treballar fins a cent vuitanta dies sense perdre el subsidi |
Ampliació a sis mesos per sol·licitud |
Més temps per presentar la sol·licitud de subsidi |
Compatibilitat amb formació professional |
Subsidi compatible amb beques per a formació |
Protecció unificada per a agraris |
Homogeneïtzació de protecció amb la resta de treballadors |
Subsidi d’esgotament per a més grans de quaranta-cinc anys |
Cobertura ampliada sense requisit de càrregues familiars |
Nova regulació de quanties |
Primers sis mesos al 95% de l’IPREM (570 €); més grans de cinquanta-dos anys al 80% (480 €). |
Manteniment de la RAI |
Continua per a beneficiaris previs a l’1 de novembre de 2024 |
PRECISIÓ EN EL PERÍODE DE PROVA PER A EVITAR ACOMIADAMENTS IMPROCEDENTS
Sense durada exacta per escrit, el Tribunal Suprem considera improcedent l’acomiadament en període de prova
Llegir més
Volem informar-lo sobre una recent sentència del Tribunal Suprem, de 24 de setembre de 2024, que pot afectar la seva empresa en temes de contractació. La sentència aclareix que, si en el contracte de treball no s’especifica clarament la durada exacta del període de prova, qualsevol cessament en aquest període pot ser considerat un acomiadament improcedent. És important que els contractes dels seus empleats incloguin aquesta informació de manera precisa per evitar possibles reclamacions.
En concret, en relació amb aquesta sentència, és fonamental revisar alguns punts crítics sobre la regulació del període de prova en contractes laborals, especialment en l’àmbit de la seguretat privada.
Aquesta resolució aborda un cas d’acomiadament improcedent, on es va qüestionar la validesa del període de prova a causa d’una ambigüitat en la durada establerta. El contracte del treballador en qüestió només indicava “segons conveni” com a durada del període de prova, la qual cosa va generar una falta de precisió jurídica sobre la data exacta de finalització.
Punts principals de la sentència
- Fixació del període de prova: la normativa sectorial en seguretat privada estableix una durada màxima de dos mesos per al personal operatiu, sense concretar una durada exacta. Aquesta ambigüitat en el contracte del treballador afectat va resultar en una inseguretat jurídica, ja que no es precisava en quin moment concloïa el període de prova.
- Dret a la concreció per escrit: l’article 14 de l’Estatut dels Treballadors (ET) i la jurisprudència vigent exigeixen que el període de prova estigui clarament especificat en els termes del contracte. No n’hi ha prou amb referir-se genèricament a la durada màxima permesa pel conveni col·lectiu; és essencial establir la durada exacta per evitar possibles conflictes i protegir els drets del treballador.
- Conseqüències de la falta de precisió: l’absència d’una durada concreta en el contracte va derivar en la nul·litat del període de prova. Aquesta falta de validesa va implicar que el cessament del treballador fos considerat un acomiadament improcedent. L’empresa va ser obligada a readmetre el treballador o, en defecte d’això, indemnitzar-lo.
- Recomanació per a empreses: és altament recomanable que, en contractes futurs, s’especifiqui de forma detallada la durada del període de prova, respectant sempre els límits màxims establerts pel conveni aplicable, però fixant una data precisa per evitar interpretacions ambigües.
PRIMER PAQUET DE MESURES PER AJUDAR LLARS, EMPRESES I AJUNTAMENTS AFECTATS PER LA DANA
El Consell de Ministres del dia 5 de novembre ha aprovat la declaració de zona greument afectada —el que es coneix popularment com a declaració de zona catastròfica— per als territoris afectats per la devastadora DANA i s’ha aprovat un Reial decret llei de mesures urgents per pal·liar els danys causats per la DANA amb ajuts econòmics, laborals i fiscals per als afectats.
Llegir més
El Consell de Ministres del passat dia 5 de novembre, ha aprovat una declaració de “zona greument afectada”, comunament coneguda com a “zona catastròfica”, en els territoris afectats per la DANA, així com un Reial decret llei amb un paquet inicial de mesures urgents, per un import total de 10.600 milions d’euros. Aquest suport, orientat a llars, empreses, autònoms i ajuntaments de les comunitats més afectades, entre elles la Comunitat Valenciana, Castella-la Manxa i Andalusia, es podrà estendre a altres zones a mesura que evolucioni la situació.
1. Suport a ciutadans i empreses
Els ajuts s’implementaran de manera ràpida i amb mínims requisits administratius, a fi d’arribar als afectats amb la més gran celeritat possible. Inclouen:
- Ajuts directes a ciutadans i empreses: transferències de fins a 72.000 euros per a casos d’incapacitat, entre 20.000 i 60.000 euros per a la reparació d’habitatges, i fins a 10.300 euros per a la reposició de béns domèstics.
- Suport a pimes i autònoms: subvencions de 5.000 euros per a autònoms i d’entre 10.000 i 150.000 euros per a empreses, depenent de la seva activitat econòmica, amb un termini de desemborsament menor a un mes.
2. Prestacions i protecció laboral
Per a aquells empleats i autònoms amb lesions físiques o psicològiques a causa de la DANA:
- Incapacitat temporal extraordinària: compensació des del primer dia equivalent al 75% del salari.
- Cessament d’activitat per a autònoms: una cobertura del 70% de la base de cotització sense els requisits habituals.
- Augment temporal del 15% per a l’ingrés mínim vital (IMV) i pensions no contributives: durant tres mesos, ampliables si la situació ho requereix.
3. Protecció del teixit productiu
Per facilitar la recuperació econòmica, s’ha disposat una sèrie de mesures d’alleujament per a les empreses:
- Cost zero en cotitzacions socials per a empreses i autònoms en ERTO fins a febrer de 2025.
- Moratòries i ajornaments en cotitzacions socials i pagaments fiscals per a les empreses afectades, incloses exempcions en l’IBI i l’IAE per a propietats danyades.
4. Crèdits ICO i avals
El Govern ha habilitat una línia d’avals DANA, amb un primer tram de 1.000 milions d’euros, que arribarà als 5.000 milions per ajudar pimes, autònoms i llars a obtenir crèdits en condicions favorables per reparar habitatges o negocis.
5. Suport administracions locals
Per facilitar la resposta dels municipis afectats, l’Estat cobrirà el 100% de les despeses d’emergència en les labors de neteja, subministrament d’aigua, i assistència als afectats. A més, es finançarà fins al 50% de les obres de reparació d’infraestructures municipals i es compensaran les pèrdues fiscals.
6. Reforços i coordinació
El pla inclou el reforç dels equips locals, notaris, i l’habilitació d’un portal d’emergències registrals. Així mateix, s’ha constituït una comissió interministerial per a la coordinació entre les diverses administracions i s’ha sol·licitat suport del Fons Europeu de Solidaritat per a complementar els ajuts nacionals.
Resum de les mesures aprovades
Mesura |
Detall |
---|---|
Ajuts directes |
Fins a 72.000 € per incapacitat, 20.000-60.000 € per a reparacions, 10.300 € per a béns |
Suport a pimes i autònoms |
Subvencions de 5.000 € per a autònoms; fins a 150.000 € per a empreses |
Incapacitat temporal extraordinària |
75% del salari des del primer dia per a afectats |
Augment del 15% en IMV i pensions |
Complement temporal durant tres mesos |
Cessament d’activitat per a autònoms |
Prestació del 70% de la base de cotització |
Cost zero en cotitzacions (ERTO) |
Fins a febrer de 2025 |
Moratòries i ajornaments fiscals |
Inclou IBI, IAE i cotitzacions socials |
Crèdits ICO i avals |
Línia d’avals de fins a 5.000 milions d’euros |
Suport a administracions locals |
Cobertura de despeses d’emergència, compensació fiscal i finançament per a infraestructures |
CATALUNYA. AJUTS I SUBVENCIONS PER EMPRESES I PIMES
Per a les empreses i pimes a continuació relacionem una llista d’ajuts, subvencions i finançament a Catalunya que poden resultar d’interès per a l’impuls de noves idees i la promoció de nous projectes empresarials.
Llegir més
1. Subvencions per al finançament dels projectes d’actuacions de correcció dels suports de les línies elèctriques d’alta tensió que suposen un perill per a l’avifauna per adaptar-los als requisits establerts al Reial decret 1432/2008, de 29 d’agost, pel qual s’estableixen mesures per a la protecció de l’avifauna contra la col·lisió i l’electrocució, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat per la Unió Europea, NextGenerationEU, corresponents a 2024, 2025 i 2026 (ref. BDNS 788661)
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
Núm. de butlletí: 9262
Data de publicació: 7/10/2024
Termini: 8/11/2024
Organisme oficial: Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica
https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/9262/2050755.pdf
2. Subvencions per a la realització del Programa de mesures actives d’inserció per a persones perceptores de la renda garantida de ciutadania i/o en risc o en situació d’exclusió social (MAIS)
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
Núm. de butlletí: 9265
Data de publicació: 10/10/2024
Termini: sense determinar
Organisme oficial: Departament d’Empresa i Treball
https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/9265/2051469.pdf
3. Ajuts a projectes destinats a reduir el consum d’aigua mitjançant la reutilització i l’estalvi per part dels establiments que prestin serveis d’allotjament turístic (ref. BDNS 788664)
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
Núm. de butlletí: 9264
Data de publicació: 9/10/2024
Termini: 7/11/2024
Organisme oficial: Departament d’Empresa i Treball
https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/9264/2051305.pdf
4. Subvencions corresponents a la Línia 2, Entitats contractants del Programa 30 Plus per a la inserció de persones desocupades de 30 i més anys (SOC-30 Plus) (ref. BDNS 788659)
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
Núm. de butlletí: 9262
Data de publicació: 7/10/2024
Termini: 1/06/2025
Organisme oficial: Departament d’Empresa i Treball
https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/9262/2050879.pdf
5. Subvencions en règim de concurrència competitiva per a projectes de finançament col·lectiu mixt
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
Núm. de butlletí: 9259
Data de publicació: 2/10/2024
Termini: sense determinar
Organisme oficial: Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià
https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/9259/2050158.pdf
6. Ajuts de minimis per a la utilització de most concentrat rectificat en l’elaboració de vins escumosos de qualitat corresponents a l’any 2025 (ref. BDNS 789313)
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
Núm. de butlletí: 9265
Data de publicació: 10/10/2024
Termini: 10/11/2024
Organisme oficial: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/9265/2051471.pdf
7. Ajuts a les línies del Pla d’assegurances agràries 2024 no coberts per la Resolució ACC/1575/2024, de 3 de maig, per la qual es convoquen els ajuts a les línies del Pla d’assegurances agràries 2024 (ref. BDNS 791673)
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
Núm. de butlletí: 9276
Data de publicació: 25/10/2024
Termini: sense determinar
Organisme oficial: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/9276/2053970.pdf
8. Ajuts destinats a les explotacions agràries en resposta a l’agreujament de les condicions del sector primari derivat del conflicte bèl·lic a Ucraïna i de la sequera durant l’any 2024
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
Núm. de butlletí: 9275
Data de publicació: 24/10/2024
Termini: sense determinar
Organisme oficial: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/9275/2053754.pdf
9. Subvencions del Programa InnvESS – Treball Protegit per a l’any 2023 (ref. BDNS 722591)
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
Núm. de butlletí: 9274
Data de publicació: 23/10/2024
Termini: sense determinar
Organisme oficial: Departament d’Empresa i Treball
https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/9274/2053611.pdf
10. Subvencions destinades a la realització d’activitats en l’àmbit de les associacions professionals del sector del transport de mercaderies per carretera, per a l’any 2024 (ref. BDNS 793613)
Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
Núm. de butlletí: 9280
Data de publicació: 31/10/2024
Termini: sense determinar
Organisme oficial: Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica
https://portaldogc.gencat.cat/utilsEADOP/PDF/9280/2054676.pdf
AJUTS I SUBVENCIONS PER A EMPRESES I PIMES
Per a les empreses i pimes relacionem a continuació una llista d’ajuts, subvencions i finançament en l’àmbit estatal que poden resultar d’interès per a l’impuls de noves idees i la promoció de nous projectes empresarials.
Llegir més
1. Ajuts a projectes de producció de bateries del vehicle elèctric dins del Pla per a la Recuperació, Transformació i Resiliència l’any 2024, per a ampliar la quantia fixada en la convocatòria, modificada per l’ordre de 3 de setembre
Butlletí Oficial de l’Estat
Núm. de butlletí: 245
Data de publicació: 10/10/2024
Termini: sense determinar
Organisme oficial: Ministeri d’Indústria i Turisme
https://www.boe.es/boe/dias/2024/10/10/pdfs/BOE-B-2024-36274.pdf
2. Programa de suport al transport sostenible i digital en concurrència competitiva, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència
Butlletí Oficial de l’Estat
Núm. de butlletí: 240
Data de publicació: 4/10/2024
Termini: sense determinar
Organisme oficial: Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible
https://www.boe.es/boe/dias/2024/10/04/pdfs/BOE-B-2024-35232.pdf
3. Subvencions del «Projecte ICEX Vives» de ICEX España Exportación e Inversiones, E.P.E., en el Marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència
Butlletí Oficial de l’Estat
Núm. de butlletí: 246
Data de publicació: 11/10/2024
Termini: sense determinar
Organisme oficial: Ministeri d’Economia, Comerç i Empresa
https://www.boe.es/boe/dias/2024/10/11/pdfs/BOE-B-2024-36392.pdf
4. Programa de suport al transport sostenible i digital en concurrència competitiva, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència – finançat per la Unió Europea – NEXTGENERATIONEU
Butlletí Oficial de l’Estat
Núm. de butlletí: 258
Data de publicació: 25/10/2024
Termini: 2/12/2024
Organisme oficial: Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic
https://www.boe.es/boe/dias/2024/10/25/pdfs/BOE-B-2024-38507.pdf
5. Ajuts a projectes per a l’impuls de la cadena de valor de la microelectrònica i dels semiconductors, i es procedeix a la convocatòria de l’any 2024 per a la secció IPCEI (Projecte important d’interès comú europeu), en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència
Butlletí Oficial de l’Estat
Núm. de butlletí: 255
Data de publicació: 22/10/2024
Termini: sense determinar
Organisme oficial: Ministeri d’Indústria i Turisme
https://www.boe.es/boe/dias/2024/10/22/pdfs/BOE-A-2024-21672.pdf
6. Ajuts per a incentivar la incorporació de talent consolidat «PROGRAMA ATRAE»
Butlletí Oficial de l’Estat
Núm. de butlletí: 253
Data de publicació: 19/10/2024
Termini: sense determinar
Organisme oficial: Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats
https://www.boe.es/boe/dias/2024/10/19/pdfs/BOE-B-2024-37773.pdf
7. Programa de suport al transport sostenible i digital en concurrència competitiva, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència – finançat per la Unió Europea – NEXTGENERATIONEU (mesura de la 3 a la 13)
Butlletí Oficial de l’Estat
Núm. de butlletí: 258
Data de publicació: 25/10/2024
Termini: 2/12/2024
Organisme oficial: Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible
https://www.boe.es/boe/dias/2024/10/25/pdfs/BOE-B-2024-38506.pdf
8. Ajuts a la distribució internacional de pel·lícules cinematogràfiques espanyoles corresponent a l’any 2024
Butlletí Oficial de l’Estat
Núm. de butlletí: 261
Data de publicació: 29/10/2024
Termini: 20/11/2024
Organisme oficial: Ministeri de Cultura
https://www.boe.es/boe/dias/2024/10/29/pdfs/BOE-B-2024-39240.pdf