El Govern de la Generalitat ha aprovat noves mesures restrictives per frenar la pandèmia a Catalunya per Nadal que s’apliquen des del 21 de desembre fins a l’11 de gener de 2021. Entre les restriccions que ha aprovat el Govern, s’inclou el perímetre tancat a tot Catalunya, excepte per als desplaçaments justificats i visites al lloc de residència habitual de familiars o persones reunides entre el 23 de desembre i el 6 de gener. Dins del territori es restringeix a l’àmbit comarcal tota la setmana, encara que els membres d’una bombolla de convivència es poden establir (residència o allotjament) en una altra comarca. Els bars i restaurants poden obrir al públic per servir esmorzars i dinars, i poden obrir en 2 franges horàries: de 7.30 h a 9.30 h i de 13.00 h a 15.30 h. Es pot servir menjar per emportar-se fins a les 22.00 h, en el mateix establiment, i fins a les 23.00 h, en el cas del servei a domicili.

L’informem que al DOGC del 19 de desembre s’ha publicat la RESOLUCIÓ SLT/3354/2020, de 19 de desembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

Aquestes noves mesures restrictives per frenar la pandèmia a Catalunya per Nadal s’apliquen des del 21 de desembre fins a l’11 de gener de 2021.

Aquestes són les principals novetats:

Mobilitat

Perímetre tancat a tot Catalunya, excepte per als desplaçaments justificats i visites al lloc de residència habitual de familiars o persones reunides entre el 23 de desembre i el 6 de gener.

La mobilitat a Catalunya es restringeix a l’àmbit comarcal tota la setmana, encara que els membres d’una bombolla de convivència es poden establir (residència o allotjament) en una altra comarca.

La zona transfronterera entre Andorra i l’Alt Urgell s’assimila a una sola comarca i es permet la mobilitat.

Activitat social i confinament nocturn durant els dies festius de Nadal

Les activitats socials es poden ampliar a un màxim de 10 persones, sempre que, com a molt coincideixin un màxim 2 bombolles de convivència. La resta de dies se segueix el límit de 6 persones.

El confinament nocturn es manté des de les 10 de la nit fins a les 6 del matí, excepte la nit de Nadal i la nit de Cap d’any, que serà fins a la 1 de la matinada i la nit de Reis, fins a les 23.00 h.

Hostaleria i restauració

Els bars i restaurants poden obrir al públic per servir esmorzars i dinars, i poden obrir en 2 franges horàries: de 7.30 h a 9.30 h i de 13.00 h a 15.30 h. Es pot servir menjar emportar-se fins a les 22.00 h, a l’establiment, i fins a les 23.00 h, en el cas del servei a domicili.

Els que estiguin situats en centres comercials no poden obrir.

Equipaments esportius

S’ha de concertar cita prèvia, garantir una bona ventilació, fer les activitats grupals amb màscara i mantenir els vestidors tancats, excepte per als usuaris de piscina.

 

Més informació:

https://web.gencat.cat/ca/activem/restriccions-territorials/catalunya/index.html